in

Италианските гвардейци изсвириха своя версия на химна ни при посрещането на Борисов в Рим (Видео)

С много унизителен музикален гаф започна посещението на премиера Бойко Борисов в столицата на Италия.

При визитата в Рим, по протокол оркестър изпълнява националния химн на България и след него химна на Италия. Нашият химн обаче е почти неразпознаваем, а изпълнението е далеч от оригиналните акорди, пише Дарик.

Видеото от посещението беше споделено в социалните мрежи от Facebook профила на премиера Бойко Борисов, а в коментарите се забеляза недоволството на българските граждани към фалшивото изпълнение на националния ни химн.

По време на визитата в Рим премиерът Бойко Борисов и италианският му колега Паоло Джентилони дадоха отлична оценка на двустранните политически и икономически отношения, съобщи правителствената пресслужба.

Съществува голям потенциал за инвестиции във Вашата страна“, посочи Джентилони в началото на разговорите.

Двамата премиери обсъдиха проблема с мигрантите в Европа и необходимостта от по-голяма солидарност със страните на първа линия, подложени на най-голям натиск.

Фокус в разговорите им бе и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. По думите на италианския премиер, то е шанс за постигане на напредък по темата за европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов