in

Дипломираха се първите руски лекари по очни болести, завършили „Мастър клас по оптометрия“ в МУ – Варна

На официална церемония на 13 ноември в Заседателна зала на МУ-Варна бяха връчени дипломите на първите лекари офталмолози от Руската федерация, завършили „Мастър клас по оптометрия“, организиран от МУ-Варна.

Ръководителят на курса проф. д-р Христина Групчева приветства курсистите, като обърна внимание върху това, че техните знания имат много по-висока стойност, ако бъдат предадени на колегите им в Русия.

Ректорът проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на Сергей Селин, Зоя Ваганова, Виктория Предигер и Мария Нарбут с пожелание за бъдещи успехи, а проф. Албена Керековска ги поздрави за положените усилия и старание. Всички курсисти завършват с отличен успех.

Образователна програма „Мастър клас по оптометрия“ имаше за цел да развие знания по фундаментална зрителна оптика и клинична рефракция, както и приложението на контактни лещи, грижи за очите и, не на последно място, очното здраве.

Практическата цел на курса беше развиване на умения в клиничната оптометрия, напасване на контактни лещи, техният правилен подбор и менажиране, както и развитие на умения за комуникация с пациентите. Обучението на руските лекари специализанти по очни болести продължи два семестъра.

Информацията от теоретичната част им бе предадена чрез интерактивно уеб модулно обучение, посредством системата Blackboard, а за 100-те часа практическо обучение бяха използвани базата и академичният потенциал на Медицински университет – Варна.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов