in

Прокуратурата във Варна предаде на съд 25-годишен за кражба чрез побой

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 25-годишен, извършил грабеж със сила на мобилен телефон и пари от чуждестранен студент.

На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала 25- годишния Турхан Т. от силистренското село Колобър, извършил грабеж на айфон и 200 лева от чуждестранен студент, като употребил за това сила – престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК, съобщиха от АП-Варна за Нова Варна.

Съучастникът на подсъдимия Турхан не е бил установен в хода на разследването. Престъплението, за което 25-годишният мъж е предаден на съд, е извършено на 5 октомври 2013 г. Ограбеният гръцки студент П.М. бил със свои приятели в дискотека, близо до Военноморското училище във Варна. Там двама непознати мъже се заприказвали с негова състудентка и той отишъл да разбере дали тя има нужда от помощ.

На излизане от заведението, докато си поръчвал такси по мобилния телефон, гръцкият студент бил нападнат от мъжете, които говорили в дискотеката с неговата състудентка. Непознатите взели със сила мобилния му телефон и 200 лева, които се намирали в панталона му. С ритници студентът бил повален на земята. След побоя двамата непознати избягали. Случаен минувач сигнализирал на спешния телефон за инцидента и пострадалият бил отведен в болницата.

От съдебномедицинската експертиза било установено, че гръцкият студент е получил наранявания, които са обусловили временното разстройство на здравето му.

Подсъдимият Турхан продал на свой познат от Дулово айфона на студента. Справка от мобилните оператори в България показала кои са лицата, чиито СИМ-карти са били поставяни в телефона на гръцкия студент. С протокол купувачът от Дулово предал доброволно отнетия мобилен телефон.

По делото били изготвени 3 видеотехнически и лицевоидентификационни експертизи. Общата стойност на ограбеното от гръцкия студент възлиза на почти 500 лева. Предстои делото срещу 25-годишния Турхан Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен от съда, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов