in

Ришар Галиано с вълнуваща среща за ценителите на музикалното изкуство във Варна

Очаквана вълнуваща среща за ценителите на музикалното изкуство е концертът на Ришар Галиано на 17-ти декември във Варна. Концертите и фестивалите, в които той участва с големи симфонични оркестри и камерни формации са на световната сцена.

На 13-ти ноември Ришар Галиано – френският бандеонист, виртуоз и композитор изнесе емблематичен знаков концерт в Шанхай, в зала B10 Live – най-модерното музикално артистично пространство в най-големия град на Китай.

Поводът е 25 години от смъртта на Пиацола, а заедно с Ришар на сцената ще бъде и внукът на ненадминатия майстор на тангото – барабанистът Daniel Pipi Piazzolla, спечелил най-високото отличие в музикалната индустрия на Аржентина, останал верен на джаза и аржентинското танго.

След Китай, предстои наситена концертна програма в Полша и във Франция, след което идва ред за пристигане на Галиано тук във Варна за концерта „СОЛО – композиции на Галиано, Бах и Пиацола”, със самобитни и непогрешими интерпретации на стария градски танцувален стил мюзет, примесен с шеметен джаз, възторжено танго и притихнала овладяна южна, мечтателна.

Ден след това Галиано се подготвя за изключително музикално събитие на 19 декември в църквата Sainte-Geneviève в Париж. За първи път на живо ще бъде изпълнена програмата от най-новия албум Eria Jade / Universal Music / AVM . Срещата на двама френски виртуози в „Ария“ е необичайна, но атрактивна симбиоза – акордеон и орган с Thierry Escaich – френски органист и композитор, с интерес към филмовата музика, балета, отворен за всички жанрове, форми и инструменти. Двамата артисти се конкурират помежду си в творчеството и въображението си, за да предложат на ценителите вдъхновена магическа програма.

Друга форма на релевантност е проектът An Evening With на двама международно признати музиканти, басистът Ron Carter и акордеонистът-виртуоз Галиано. Предлагат ни дълбока и изпълнена с качествена музика програма. An Evening With е един неангажиращ много релаксиращ и приятен за слушане албум.

Дискографията на френския композитор и интерпретатор Галиано е богата и е съставена от албумите Бах, Вивалди, Моцарт, Нино Рота, „Пиацола завинаги” и The New Musette.

Традиционно и ежегодно джаз фестивалите по света също не преминават без Галиано и неговите интерпретации. Пез октомври той бе на сцена в Баку джаз фестивал и на Италианският фестивал Jazzn Fall.
След нова година през януари след кратка ваканция турнето на Галиано ще продължи в Швейцария, Белгия и Иран.

17-ти декември – Варна, това наистина е една ексклузивна възможност за публиката на морската столица, да чуе на живо световно известния Ришар Галиано на сцената на Фестивален и конгресен център.

Цените на билетите за подобен ранг изпълнител са сравнително ниски и съвсем не достигат високите стойности, които се продават за знаковите концерти в културния живот на Варна. Покупката е възможна на касата на ФКЦ и онлайн.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов