in

10-месечно бебе в Мексико е с тегло на 9-годишно дете (СНИМКИ)

Снимка: AFP/Getty Images

10-месeчният Луис Мануел Гонзалес тежи колкото 9-годишно дете, но родителите му и лекарите не могат да си обяснят причината за това тегло.

Майката Изабел Пантоха, на 24 години от Колима, Мексико, отначало не била притеснена от темпото, с което синът и наддавал, но в момента бебето е по-едро от тригодишния си брат Марио.

Снимка: AFP/Getty Images

Случаят на семейството е описан първоначално пред Daily Mail, където родителите разказали за ежедневните си тревоги и невъзможността да разберат какво се случва със сина им.

Когато се родил, той тежал нормалните за едно бебе почти 4 килограма. Но скоро станало ясно, че нещо при Луис е различно. На два месеца вече бил 10 кг и носел дрехи за тригодишни деца. На 10 месеца тежал 30 кг и лекарите били озадачени. Дори бащата Марио, който е работник в местен завод за сокове и е в добра форма, се уморява докато носи сина си Луис.

Снимка: AFP/Getty Images

Родителите му се редуват да го бутат в количката 4 пъти седмично, за да го водят в болницата . Лекарите първоначално решили, че е възможно детето да страда от синдрома на Прейдър –Уили, който е генетично заболяване, причиняващо постоянен глад и склонност към преяждане.
Но Луис не си иска храна и изглежда яде количества, нормални за дете на неговата възраст.

Случаят привлякъл вниманието на д-р Силвия Орозко, хирург нутриционист. Тя смята, че на детето може да се помогне чрез инжектиране на хормони. Според д-р Орозко състоянието на детето може да се дължи на липса на определени вещества в храната на майката по време на бременността. Това може би е причинило увреждане на жлезите, отговорни за метаболизма и инжекции, които подобряват метаболизма, биха били възможно решение.

Проблемът е, че цената на инжекциите е около 550 долара, а бащата на детето печели 197 долара месечно. Семейството е създало Фейсбук страница и банкова сметка, на която набира средства за лечението на Луис.

Източник: New York Post

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/