in

45-годишна получи условна присъда за опит за грабеж на варненска спирка

В бързо производство, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна наложи условно наказаниe на 45- годишна жена за извършен опит за грабеж.

45-годишната К. М. призна вината си в това, че на 20 август тази година, като употребила сила, направила опит чрез издърпване да отнеме мобилен телефон и дамска чанта от друга жена, съобщиха от Връзки с обществеността към Районен съд – Варна за Нова Варна.

Опитът за грабеж е извършен на спирка на градския транспорт, в пиков час привечер и на оживено място в близост до МОЛ и супермаркет. Подсъдимата чакала на пейка под заслона на спирката, когато в съседство до нея се разположила пострадалата, държейки торба с покупки, дамската си чанта и мобилен телефон в другата ръка.

Докато жената опитвала да позвъни, подсъдимата скочила от пейката и с две ръце започнала да дърпа чуждия апарат. Поради оказаната съпротива, вместо първоначалното си намерение да вземе телефона, подсъдимата пренасочила усилията си и дръпнала чантата на потърпевшата.

Случайни граждани, които се намирали близо до спирката, се притекли на помощ, хванали подсъдимата и я задържали до идването на полицията.

45-годишната жена е безработна, с чисто съдебно минало. За извършения опит за грабеж съдът й наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което бе отложено с 3 години изпитателен срок.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила
веднага.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов