in ,

Григор Димитров – Шампионът на шампионите! Велико постижение в една от най-оспорваните битки (Видео)

Снимка: sportallive.bg

Българският тенисит Григор Димитров трогна за пореден път сърцата на милиони българи! С много усилия и множествно тренировки, той се увенча с поредната си победа за България и родния тенис!

Григор Димитров победи в изключително оспорвания мач за трофея от Финалния Мастърс в Лондон. Съперник на българина беше белгиецът Давид Гофен.

Мачът тази вечер беше изключително оспорван. Двама от най-добрите тенисисти излязоха един срещу друг, за да премерят сили на големия финал на ATP Мастърс в Лондон.

Всички българи съсредоточено подкрепяха хасковлията. Стотици хиляди от тях изсипаха подкрепата си към великия български спортист в социалните мрежи и следяха с интерес всеки гейм и сет от оспорваната битка.

В първият сет победител беше Гришо, като отбеляза резултат 7:5. Той стартира чудесно в 12-я гейм, като взе първите две точки и поведе с 0:30, а секунди по-късно стигна до два сетбола, след като тактично излезе на мрежата и накара Гофен да сбърка. Първата възможност бе отразена с изключително добре пласиран първи сервис, а при втората той диктуваше дългото разиграване и с прекрасно контрапие стигна до равенство. Рядко се случваше Гофен да е на мрежата и да сгреши, но точно това се случи в следващото разиграване, при което българинът стигна до 3-ти сетбол, който обаче също бе спасен. В крайна сметка, след близо 10-минутен гейм и 4 пропуснати сетбола, Димитров спечели 5-тата точка и триумфира в първия сет.

Във втория сет българинът започна чудесно и отбеляза първия спечелен гейм. След това почти до края на сета, двамата тенисисти се редуваха и нашият Гришо ту водеше, а Гофен израняваше резултата. В края на втория сет резултатът беше 4:6 за Гофен.

След това мачът продължи с третия решаващ последен сет. Решителният трети сет започна с грешка на Гофен и веднага след това двойна грешка от ракетата на Димитров – 15:15. Григор спаси и четвърта точка за пробив, като секунди по-късно спечели така трудния откриващ гейм. До третият спечелен гейм, Димитров и Гофен се редуваха в резултата, също като при втория сет. Но силата на ударите на белгийския №1 рязко спадна и след нов форхенд в мрежата той подари точка за пробив на Димитров. Тя бе отразена след силно подсечен бекхенд, след който българинът изкара удара си в аут. След нова порция от грешки от сервиращия се стигна до така бленувания за Гришо пробив! Грешките от ракетата на белгиеца заваляха една след друга и след гейм на 15 Григор се приближи на гейм от най-голямата победа в кариерата си с резултат 5:2 в третия сет на мача. След което Гофен отбеляза гейм и резултатът стана 5:3.

Димитров отново започна гейма с точка и мощно „Come on“, с което допълнително се мотивира. Сервис – мрежа доведе до грешка от ракетата на Григор – 15:15. Нови два мачбола за Гришо на собствен сервис при 40:15, като първата бе спасена след минаващ удар в аут на българина. Петата шампионска точка бе късметлийската за Григор Димтров, с която той отбеляза своята победа и сложи край на мача.

Браво на Гришо! Браво на това българско момче, което завзема световните тенис кортове и всеки път разтуптява родните сърца!

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов