in

Има ли развитие по изграждането на храм „Св Прокопий Варненски“ (Снимки)

Строителните дейности на православния храм „Св. Прокопий Варненски“ във Варна се засилват.

В момента се работи по външната фасада, за облицовка се използва врачански камък, а на кубетата на камбанарията се поставя специална ламарина с нанопокритие, т.нар. златна ламарина.

Във вътрешното пространство е направена подовата настилка и подово отопление, по стените е положена фина мазилка със специална основа за стенописите.

Основното църковно здание вече има идеална акустика, работи се по иконостаса. В напреднал етап е и градежът на енорийския център. Очаква се и облагородяване на територията около храма.

Първата копка на „Св. Прокопий Варненски“ беше направена през октомври 2006 година, но реалната работа започна около две години по-късно.

По план към храма трябва да има параклис, кръщелна, многофункционална зала, детска занималня, стаи за обучение по иконопис, помещение за социални дейности, фоайе за отдих и игра на децата, библиотека, магазин-галерия, социална кухня и лекарски кабинет.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов