in

Куба води преговори за закупуване на товарни кораби от Варна

Куба преговаря с варненски фирми за закупуване на два товарни кораба и два катамарана с цел засилване на двустранния търговски обмен.

Това заяви посланикът на страната Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, който се срещна с кмета на Варна Иван Портних, предава агенция „Черно море“. Дипломатът смята, че има възможност и за откриване на директен полет Варна – Хавана, тъй като около 30% от пътниците, които ползвали в момента дестинацията от Истанбул за кубинската столица, били българи.

Кметът запозна гостите с големите проекти на Варна – социализирането на пристанището, обновяването на градската среда, с развитието на туризма и морската индустрия. Родригес посочи, че връзките между България и Куба са получили положителен напредък в икономическата и политическата сфера, но е важно сътрудничеството да продължи и в други сектори.

Посланикът покани делегация от Варна да посети Куба догодина с цел задълбочаване на връзките между двете страни на регионално ниво.

Делегацията е в България по повод Третата международна среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа, която се проведе в София.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов