in

Пускат автоматизираната билетна система в градския транспорт на Варна

Пускат автоматизираната билетна система по линия №10 на градския транспорт във Варна от утре.

Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна ще бъде пусната пилотно утре по линия № 10 от общинската транспортна схема. Тя е част от проекта „Интегриран градски транспорт“. Поетапно ще бъдат включени и останалите линии, които обслужват града.

В помощ на гражданите са осигурени екипи, които ще помагат на пътниците при ползване на машините за билети. Консултантите ще носят специални баджове и ще обясняват как става закупуването на билети или карти и валидирането им в автобусите, съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.

Цената на билетите остава 1 лв. За пилотната линия № 10 машините ще предлагат 2 основни типа продукти – стандартните хартиени билет, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена определена сума пари. Електронните билети могат да бъдат изразходвани чрез валидиране на картата в специално валидиращо устройство в автобуса.

Картите за пътуване, издадени от „Градски транспорт“ ЕАД, остават валидни. Предвиден е междинен период, в който ще важат и двата вида продукти.

Мобилното приложение info iTransport за информация на пътниците в реално време може да бъде изтеглено безплатно.

Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести неудобства на пътниците, които ползват масовия градски транспорт в града. Ползването на карти е и най-добрият вариант за активно пътуващите пътници, тъй като може да се зарежда многократно с електронни билети. За тези, на които се налага еднократно да използват градския транспорт, остава опцията за хартиен билет.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов