in ,

Разкриха кой е убитият мъж, който беше намерен във варненски апартамент

Снимката е илюстративна

Бизнесменът Таньо Красимиров Хатипоглу е жертвата на жестокото убийство във Варна.

Както по-рано писахме 33-годишният мъж беше открит мъртъв през уикенда в апартамент на ул. „Димитър Икономов“ във Варна след скандал и бягство на убиеца му с кола и последвала катастрофа.

Таньо Хатипоглу е родом от село Долно Новково, но от 89-а година се преселил с родителите си и сестра си в Турция в град Муратлъ,пише „Блиц“.

Впоследствие Таньо се върнал в България и започнал да развива бизнес. Регистриран е като земеделски производител, а също така е едноличен собственик и управляващ на дружествата „Пойраз – Таньо Христов“ ЕТ и „Бир-Бей“ ЕООД, които са с разнообразен предмет на дейност. Декларираните нетни приходи от продажби на ЕООД-то за 2013 и 2014 година са съответно 174 и 87 хиляди лева.

Според електронните регистри фирмите на Хатипоглу нямат наложени запори, но информация на Блиц сочи, че в кметството в село Долно Новково неведнъж са пристигали писма от частни съдебни изпълнители за различни вземания. Земляците на Таньо от Долно Новково коментираха, че съвсем слабо го познават. Радко се вясвал в селото. Отсядал в къща, която била на дядо му по бащина линия. Баща му починал преди доста години, а майка му и сестра му живеят все още в Муратлъ.

По думите на местни хора Таньо често пътувал до Варна и София по бизнес.

Знаем, че се занимава с някакъв бизнес, ама какъв точно – не ни е ясно. Кара едно лъскаво ауди, нов модел. От техните никой няма тука, само леля му. Тя обаче хабер няма за случилото се“, коментират съседите.

Майката на Таньо пристигнала вчера в България заедно със зет си, за да приберат тялото на сина й. Съдебните медици обаче не го предават, тъй като нямат разрешение от прокуратурата, която очевидно не е приключила с процесуално-следствените действия в тази насока. На този етап разследващи и прокуратура не оповестяват никакви подробности за тежкото престъпление. Не се осветлява и конкретната причина за смъртта, нито начинът, по който е бил умъртвен Хатипоглу.

При всички случаи не се касае за огнестрелна рана. Към момента официалната информация е, че не може да се каже нищо по случая с убийството. То се води неразкрито. Според съседи извършителят, който е имал скандал с Таньо във фаталната нощ, а след престъплението избягал и самокатастрофирал с колата му, е в процес на установяване.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов