in

Неизвестни вандали разбиха камера на КАТ край София (Снимка)

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Неизвестни забиха кирка в камерата на Пътна полиция поставена на Околовръстния път на София, близо до Казичене.

Устройството беше поставено там заради увеличения брой на катастрофите в района. От МВР обясниха, че устройството не е сериозно повредено. Камерата ще бъде ремонтирана и върната на място до броени дни, пише БНР.

В началото на юли влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, с които бяха премахнати задължителните знаци, указващи къде има камери. Измененията бяха гласувани спешно в пореден опит на държавата да намали катастрофите с жертви. Лично премиерът Бойко Борисов заяви, че когато има табели шофьорите намаляват скоростта само в тази зона, след което отново „дават газ“ и продължават да се движат с превишена скорост. Според управляващите по този начин водачите развиват чувство на безнаказаност и се губи възпитателният ефект.

Такъв режим имаше и преди няколко години, но той беше променен през 2015-та, заради многото глоби, които падаха в съда с аргумента, че няма предвиден законов ред за използване на мобилните камери.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов