in

Класик рали събира фенове във Варна

19-то класик рали „Обиколка на Варна“ ще се проведе тази събота (2 декември) в морската столица. 

То е шести кръг от националния ретро рали шампионат с коефициент 2. Състезанието ще стартира от площада пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Маршрутът е с дължина малко над 96 километра и е разпределен с осем часови контроли, три етапа за „точна езда“ и три етапа „слалом“ (майсторско управление).

След старта пред Катедралата автомобилната колона ще се отправи по Аспарухов мост, а на полигона между колоните на моста ще се проведе слалом №1. След това е стартът на „точна езда“ №1 „Варна-Юг“ от Варна до Белослав.

На площадка до Затвора до село Разделна е слалом №2. От същата площадка е старта на „точна езда“ №2 „Разделна – Аврен“ през „Бялата вода“. От Аврен следва спускане към Синдел, Тръстиково и отново на същата площадка ще се проведе слалом №3 и старт на „точна езда“ №3 „Разделна – Здравец“, отново през „Бялата вода” излизане на Харамията и по магистралата и Аспаруховският мост и финал пред Катедралата.

До този момент са подадени  16 заявки за участие, като се очаква в деня на ралито да станат повече от Варна, Каварна и Сливен. Най-старият автомобил от записаните за участие е Фиат 1800 от 1964 г. – собственост на Младен Желязков. Най-мощният автомобил е осем цилиндровия Шевролет Корвет от 1979г. на Игнат Синицин.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов