in

Получаваме по 200 лева на месец ако работим извън населеното си място

Безработни хора ще бъдат насърчавани да започнат работа на по-голямо разстояние от населеното си място.

Нова мярка на Агенцията по заетостта насърчава безработни хора да започнат работа на повече от 50 км от населеното място, в което живеят. За целта – желаещите трябва да сменят адресната си регистрация за срок от една година и да се заживеят на другото място, съобщава БНТ.

Така всеки месец те ще получават пари за покриване на разходите си. Безработни от цялата страна могат да кандидатстват във всяко едно бюро по труда.

По 200 лева на месец. Толкова ще получават безработните, щом подпишат договора с работодателя. Парите се отпускат за година за покриване на разходи за наем, такси за детски градини, ясли и интернет услуги.

Безработните кандидати трябва да са регистрирани в бюрата по труда. Ограничение във възрастта няма. Нещо повече – участие могат да вземат и младежи, които са напуснали специализирани институции. Целта е безработните да са по-мобилни и да свикнат живеят самостоятелно.

До края на тази година престрашилите се да се преместят на 50 км от населеното място ще получават по 200 лева, но се очаква от следващата сумата да се промени. Заявленията се подават в бюрата по труда.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов