in

Наградиха най-добрите варненски студенти (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Нова Варна

Варненски студенти бяха наградени за „Най-добра дипломна работа“ 2017 година.

Събитието се състоя във фоайето на втория етаж на Община Варна, предаде репортер на Нова Варна.

Наградите се връчват за единадесета поредна година във Варна. Отличените студенти получиха грамота, парична награда и юбилейна монета „Варна-Европейска младежка столица“.

Бяха наградени студенти от висшите училища в града. Тази година бяха представени 23 дипломни работи в териториалната организация на Научно-техническите съюзи – Варна. Дипломните работа бяха оценявани от експертни комисии в няколко направления. Сред наградените са Ивелин Лефтеров, Иван Тонев и Деница Маркова от Техническия университет, Анна Грачева и Дияна Бобова от Икономическия, Петя Саркизова и Светлана Радева – от Медицинския университет.

Снимка: Нова Варна

Други отличени бяха и студенти по Психология, Финанси, Право, Софтуерни технологии, Корабни машини и механизми, Дентална медицина, Бизнес информационни системи и Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво. Това са Александър Иванов и Леман Хакиф от Свободния университет, Михаил Димитров и Денис Зекрия от Икономическия университет, Соня Лазарова от Техническия университет, Георги Вангелов и Петър Генов от Висшето военноморско училище и Десислав Добрев от Медицинския университет.

Наградите раздадоха проф. Стефан Вачков от ИУ-Варна, председателят на Общинския съвет – Варна – Тодор Балабанов и кметът на града.

За финал кметът на Варна изказа своите благодарности към всички.

„Искрено се радваме на вашите постижения, за вашите първи крачки към науката. Вярваме, че вашите разработки ще намерят своето приложение. убедени сме, че креативността е много важна за всеки млад човек както и за развитието на града ни“, сподели той и пожела весели празници на всички.

Снимка: Нова Варна

Една от наградените разказа пред Нова Варна малко за своята награда. Това е Анна Владимировна Грачева от Русия. Тя спечели първо място в направление „Икономически науки“ на конкурса. Темата на нейната разработка е „Fintech компаниите, като алтернатива на традиционното банкиране“.

Снимка: Нова Варна

Анна е завършила бакалавърска степен специалност „Финанси“, а в момента е магистър „Корпоративни финанси“ в ИУ-Варна. Тя е от Русия и планува да си остане в България, и по-точно във Варна. Преместила се е на 18-годишна възраст и усеща страната ни като свой дом. Харесва и университета и не планира да се мести в друг град. Студентката мечтае да се реализира в университета като докторант и след това в преподавателската дейност.

Снимка: Нова Варна

„Това е моето място“, казва за финал Анна.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов