Нашенци са възхитени от свободен фермерски пазар в Румъния (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Снимки: Димо Димитров, Фейсбук

Свободен фермерски пазар в съседна Румъния стана обект на оживено обсъждане в социалните мрежи. Колоритните снимки от село Генерал Скаришориану предизвикаха коментарите на различни фейсбук потребители, които са за повече свобода и у нас при търгуването със собствена продукция.

Румънското село се намира само на 30 км. от добричкото село Кардам, но реалностите там са съвсем различни.

Снимка: Фейсбук

Всяка събота там се организира истински фермерски пазар“, написа Ивелин Иванов на своята фейсбук страница, след като публикува албума с атрактивните снимки.

Не зная дали е регламентиран, разрешен и т.н. чиновнически дивотии, но… го има. Малкият производител и преработвател може, има право и свободата да се труди достойно и да изкарва достойно, с труд парите си“, коментира още сънародникът ни по повод публикацията.

Снимка: Фейсбук

По думите му малкият фермер и у нас може да стане финансово независим и да инвестира в себе си и в семейството си. Иванов е убеден, че подобна по-свободна размяна на стоки и услуги, какъвто е случаят с фермерския пазар в съседна Румъния, би съживил малките семейни фирми у нас.

Снимка: Фейсбук

Позицията му във Фейсбук явно вълнува сънародниците ни. За няколко часа албумът със снимки от пазара в село Генерал Скаришориану събра над 170 споделяния.

Напоследък голяма популярност набира и пазарът в Мангалия. Той е предпочитано място за снабдяване с различни стоки за хората, живеещи в Шабла, Каварна и близките до границата с Румъния села.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Фейсбук

Автобус на градски транспорт се вряза в тротоар в близост до варненски университет (Снимки)

Ще има ли пешеходни пътеки по новия булевард “Васил Левски” във Варна