in

Ще има ли пешеходни пътеки по новия булевард „Васил Левски“ във Варна

Изграждането на новата част на булевард „Васил Левски“ във Варна напредва ежедневно.

До момента са изградени 970 м водопроводи, в участъците между ул. „Подвис“ и ул. „Зюмбюл“, както и между бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“. Готова e 500 м дъждовна и 650 м битова канализация. Поставени са 166 пилота, от тях 122 в участъка от бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“, останалите са в южната част в Максуда.

От 135 обекта, които трябва да бъдат отчуждени по цялото трасе, за 129 са изготвени оценки и са обявени за отчуждаване. Продължават и дейностите по почистване на нерегламентираните сметища край Максуда. До момента са изнесени около 31 000 тона отпадъци.

В близките дни започва усилена работа по всички кръстовищата на булевардите „Цар Освободител“, „Сливница“, „Вл. Варненчик“. Всичко се координира със строителите и КАТ с цел максимално улеснение на градския транспорт.

Голяма част от гражданите се чудят къде ще бъдат положени пешеходните зони и дали изобщо ще има такива. Задават се много въпроси, свързани с това дали ще се създадат подлези по новото трасе от бул. „Васил Левски“.

Предвидени са пешеходни зони – до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „ Кап. Райчо“ и „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки. Това обеща самият кмет на Варна.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов