in

Поставят камери около центъра на Варна, както и на общински сгради

Местната администрация планира да възложи поставяне на камери и изграждане на системи за видеонаблюдение в част от пешеходната зона, 12 детски ясли, зоопарка и общински сгради във Варна. Покани да дадат ценови оферти са разпратени до фирмите, с които управата има сключено рамково споразумение. Това са „Видеонаблюдение Варна“ ДЗЗД, „Анди Бг“ ООД и „Елит хоум“ ООД.

Общата стойност на поръчката е до 314 600 лева без ДДС. Като почти една трета от сумата се очаква да отиде за изграждане на системи в забавачниците. Според плановете всяка от яслите ще трябва да се сдобие с по 10 камери и едно записващо устройство. Те ще трябва да се разположат на места, обхващащи в максимален размер периметъра, детските площадки, подходите и вътрешните коридори на сградите.

Поръчката предвижда 11 камери да бъдат монтирани в сградата на Община Варна. Част от тях ще са на фасадния вход, а други на сутеренния и на първи етаж, една пък ще бъде пред фоайето на зала „Пленарна“.

Система за видеонаблюдение предстои да бъде изградена в участъка от кръстовището на бул. „Сливница“ с бул. „Княз Борис I” до площад „Антон Новак“. Камери ще има и зад колонадата на входа на Морската градина. В целия участък ще бъдат монтирани над 20 устройства.

Камери ще бъдат разположени и в обхвата на Юнашкият салон и коридорите към входовете. Устройства ще монтират около сградите на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“, както и в периметъра на зоопарка.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов