in

Момче, тормозено в училище, трогна целия свят

Малкият Кийтън Джоунс от щата Тенеси, САЩ трогна цял свят с историята за тормоза, на който е подложен в училище.

Във видео, споделено от майка му в социалните мрежи и гледано хиляди пъти, Кийтън разказва за обидите и униженията от страната на съучениците си. Майката на момчето публикува клипа в петък, като написа, че то поискало да се прибере за пореден път по-рано от училище, защото се страхувал да обядва там, пише actualno.com.

„Просто от любопитство – защо тормозят хора в училище, какъв е смисълът? Как може да намираш радост в това да си груб с невинни хора?“, пита през сълзи Кийтън. „Наричаха ме „грозник“, казаха, че нямам приятели“, споделя още той. „Хората, които са различни, не трябва да бъдат критикувани за това. Вината не е тяхна“, допълва момчето.

От разказа на Кийтън се трогнаха звезди като Крис Евънс, Селена Гомес, Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Снуп Дог, Марк Хамил, синът на президента Доналд Тръмп – Доналд Тръмп-младши и други. Те изпратиха послания на съпричастност в социалните мрежи.

„Не им позволявай да ти повлияят. Обещавам ти, че нещата ще се променят. И докато тези ужасни деца се чудят какви хора искат да бъдат, какво ще кажеш ти и майка ти да дойдете на премиерата на новия филм „Отмъстителите“ в Ел Ей догодина?“, написа актьорът Крис Евънс.

Подкрепата и добрината в историята обаче бяха засенчени от скандал с майката на Кийтън. Кимбърли Кийтън беше обвинена, че е расист и че е експлоатирала сина си, опитвайки да събира пари в сайтове за дарения, съобщава The Independent. „Видеото на Кийтън Джоунс е сърцераздирателно и симпатизирам на детето”, написа в Twitter Тарик Нашиид, но „майка му Кимбърли може би е расист и има доста притеснителни постове за тормоз над черни протестиращи”.

В туита си Нашиид е публикувал и снимки, които показват майката до бойния флаг на Конфедерацията. По време на гражданската война в САЩ Конфедерацията се бори да запази робството в страната.

В коментари пък потребители твърдят, че Кийтън е бил тормозен, защото обиждал други деца на расистка основа.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов