in , ,

Манджера – здравословна алтернатива и на бързото хранене навън, и на ежедневното готвене у дома (СНИМКИ)

Да се храним пълноценно и добре всеки ден означава да обичаме и ценим себе си. Всички знаем тази рецепта за здраве и успех, но ежедневно си намираме поне десет причини да не я спазваме. С появата на Манджера във Варна вече нямаме “оправдания” – там от понеделник до събота, от 7 до 22 часа можем да намерим качествена и разнообразна прясно приготвена и вкусна храна.

Манджера е ресторант, пекарна, кафене, сладкарница и кулинарен магазин

Благодарение на това ново място, Варна започна повече да прилича на динамичен и модерен европейски град, в който активните, ангажираните и  гладни хора вече имат здравословна алтернатива на бързото хранене или бързото готвене у дома. Заведението е създадено от хора с отношение към истинския вкус и високото качество, поднесени с добро чувство и в спокойна обстановка. Подчертаният им интерес към здравословното хранене определя избора на рецепти и на кулинарни продукти.

Храна като от гурме ресторант, която можем да вземем и за вкъщи

Основната идея за кухнята на Манджера е храната да бъде прясна, разнообразна и полезна. Тук се готви ден за ден, по различно меню, с проверени продукти и съставки. Предлагат се различни меса и ястия от сезонни продукти, супи, разядки и салати, хляб, пици и закуски, кулинарни и млечни продукти, деликатеси, кафе и напитки, закуски, десерти и сладолед.

Изборите, които правим тук, са наистина богати. Манджера може да засити глада на всеки, да облекчи задачите на домакините, да удовлетвори изискванията на ценители на здравословното меню и да спази принципите на хората със специален хранителен режим. Това е вярно дори за най-сладките предложения: наред с пресните торти, пастички, еклери, сладолед, чийзкейк, курабийки и тарталетки, всеки ден има изкушения дори за постещите и веганите – печени енергийни барове или брауни, приготвено без изпичане.

С какво това място за хранене е различно?

Вкусовете, ароматите и цветовете на храната и печивата в Манджера са изключителни. От сутрешното уханно кафе с току-що изпечена кифличка или с прясно изцеден фреш от свежи плодове, през любимата на градския човек пица, ароматната скара или дъхавите яхнийки с хляб от фурната, до домашните торти и десерти – всички те са не само вкусни, но и с приятен вид. А обстановката и обслужването е такова, че човек може да се нахрани и бързо, без това да го лишава от спокойствие и време да се наслаждава на ястията и на пълноценното си преживяване.

И тъй като всичко тук се приготвя така, че да ни се хареса, никак не се учудвайте, ако на въпроса  “Какво ще бъде менюто на Манджера за утре” отговорът е: “А на Вас какво ви се яде?”

Кулинария и гастрономия в едно

Освен заведение за хранене, кафене и сладкарница, Манджера е и кулинарен магазин с витрини и щандове за подбрани продукти:

  • италианска паста, подправки, зехтин, шоколадови изделия, био мюсли в чаша и много други:
  • колбаси, сирена и деликатеси с проверен произход и качество, които можете да опитате и на място с чаша отбрано вино;
  • селекция вина – чудесно допълнение към предлаганите ястия и мезета.

Празничните менюта на Манджера

По традиция празникът на българина винаги минава през стомаха. Ето защо в кухнята на Манджера се обръща специално внимание при разработването на тематични менюта. Тук се приготвят типичните за българската трапеза празнични и обредни ястия, също така се приемат и поръчки във връзка със семейни вечери, именни дни.

Ето какво е празничното меню за Бъдни вечер, когато гозбите задължително трябва да бъдат постни и нечетен брой:
1. Бъдник – содена питка с паричка
2. Печен боб
3. Орехова разядка
4. Постни зелеви сарми със синя слива
5. Пълнени сушени пиперки с боб
6. Вит тиквеник
7. Печени ябълки с мед и канела

Защо ви каним да посетите Манджера?

Приятно е, когато откриваме ново и изненадващо приятно място в града, където може без излишна претенциозност да изпием сутрешното си кафе, да обядваме в спокойна атмосфера, да хапнем следобеден десерт, да вечеряме със семейството и приятелите си или да хапнем сготвени ястия в офиса или у дома. Затова нямаше как да не споделим за “Манджера” – уютно, светло и приветливо място, което можете да посещавате по много поводи, свързани с пълноценното и здравословно хранене всеки ден.

Заведението се намира на удобно място и по път – между булевард “Васил Левски”, улица “Мир” и “Анастасия Железкова”, срещу Майчин дом и магазин Домко и зад бензиностанция OMV. Има собствен паркинг от ул. “Света Ирина” и широко пространство с места на открито.

Работно време на Манджера:
от понеделник до събота, от 07:00 до 22:00 ч.

Адрес:  ул. „Света Ирина“ 5, телефон 0892 222 861

Facebook страница:

 

*Спонсорирана публикация

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/