in

Трикратната световна шампионка по карате Женя Янева е „Спортист на годината на Каварна“

Община Каварна награди на тържествена церемония най-заслужилите спортисти, треньор и отбор на Каварна за 2017 година. Това съобщиха от пресцентъра на Общината, цитирани от Фокус.

Призът „Спортист на годината на Каварна за 2017 година“ спечели трикратната световна шампионка по карате Женя Янева от Клуб по бойни спортове „Калиакра“. Второто място бе отредено на европейската шампионка по кик бокс Едже Ердоан Демирова – Спортен клуб „Ринг“. Трето място в класацията „Спортист на годината – Каварна 2017″ бе за Елена Христова Янева от Клуба по бойни спортове ‘Калиакра“.
Призът .Отбор на 2017 година в община Каварна“ отиде при Спортен клуб „Вимпел”, а за .Треньор на 2017 година в община Каварна“, бе обявен Ариф Нихатов Арифов – треньор на Клуба по бойни спортове „Калиакра’.

В призовата десетка бяха отличени още: Атанас Атанасов, Иво Чернев и Самуил Иванов от Спортен клуб по корабомоделизъм .Вимпел’, Георги Попов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра’, Грациела Йорданова, състезател в Клуб по бойни спортове „Калиакра”, Дилек Серветова и Станислава Георгиева Илиева от Спортен клуб „Ринг”.

През тази година кметът на Община Каварна връчи четири специални награди:
Първата специална награда бе за „Най-млад състезател“ и тя отиде при Ивайла Иванова, на 7 години от Тенис клуб „Каварна’.

Втората специална награда Ставрева реши да поощри дебютанта за 2017г -Дамиан Данчов Янев, на 8 години, от Клуб по бойни спортове „Калиакра”.

Специална награда на кмета в категория „Ретро Шампиони“ грабнаха Класик рали Шампионите за 2017 година на България – Детелин Нанев и дъщеря му Габриела Нанева.

Четвъртата специална награда бе в категорията „Спортно дълголетие’ и Нина Ставрева с огромна гордост я връчи на човека, от чийто дух и вяра в собствените възможности можем само да се учим. Човекът, който на 80 години сам обиколи света със собствената си яхта „Одесос” и ни показа, че когато вярваме в мечтите си можем да имаме неограничени възможности. Наградата получи именитият каварненски ветроходец – д-р Васил Куртев.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов