in

Котарак оцеля след пране в пералнята

Снимка: medialeaks.ru

Снимка: medialeaks.ru

Норвежкият котарак Зеро случайно попаднал в пералнята на стопаните си и издържал на 40-минутно пране на вълнени дрехи при 30-градусова температура.

Според местния сайт NRK домашният любимец неусетно влязъл в барабана, а бил отрит от 14-годишния Йоаким, след като баща му извадил изпраните дрехи.

„Той беше целият подгизнал. Изглеждаше абсолютно смачкан и по-слаб от обичайното. Трудно се ориентираше в пространството и започна да му се гади“, разказа момчето.

Във ветеринарната клиника в Осло любимецът бил поставен на системи за два дни, след което върнат на семейството. „Това бяха тревожни дни. Едва след като ветеринарите казаха, че с него всичко ще е наред, ни стана по-леко“, разказва майката Анне, цитирана от РИА Новости.

Ветеринарката Вибеке Рутвелт признава, че не е имала такъв случай в практиката си. Въпреки това тя смята, че това става често, просто не се оповестява. Сега Зеро е жив и игрив, както преди.

„Сега той мирише на сапун. Котките не обичат водата. Не мисля, че след преживяното Зеро я харесва повечо“, отбеляза Йоаким.

Семейството вече проверява барабана всеки път, преди да го затвори за пране.

Източник: actualno.com

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов