in

По-малко случаи на болни от грип във Варна

Тази седмица във Варна случаите с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 267 болни срещу 351 за предходната седмица.

С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина” е постъпило за лечение 1 лице. С усложнения от ОРЗ са 25 лица – 18 бронхита и 7 пневмонии. Това съобщиха от РЗИ-Варна.

За периода 08.12.2017 г. – 14.12.2017 г. регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.

Регистрирани са 30 случая на чревни инфекции (23 ентероколита, 3 – хепатита, 1 салмонелоза и 3 ротавирусни ентерита) срещу 22 от предходната седмица.

От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 63 лица (53 случая на варицела и 10 случая на скарлатина) срещу 72 за предходната седмица.

През изминалата седмица няма регистрирани случаи на заболели от Марсилска треска, има регистриран 1 случай на Лаймска борелиоза. С бързо известие има съобщено 1 лице, ухапано от кърлеж.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 50 лица. Проведени са общо 38 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 8 лица. 4 лица са преминали през кабинета за консултации, относно провеждане на имунизации.

В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 16 лица.

Извършени са 20 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов