in

Предимно слънчево време ни очаква по Черноморието

В сутрешните часове  днес по Черноморието на места видимостта ще е намалена.

Вятърът от югозапад ще се усили до умерен. Минималните температури най-често ще са между 3 и 6 градуса. Денят ще започне с предимно слънчево време. Това ще е най-топлият ден от следващите 7-8 дни.

Максималните температури ще са 15-18 градуса. Ще бъде ветровито с умерен, по крайбрежието до силен южен вятър. Следобед от запад облачността ще се увеличава и към нощта ще завали дъжд. Вълнение по южното крайбрежие 2-3, по северното 3-4 бала. Температура на морската вода 9-11 градуса.

В цялата страна облачността ще се вплътни. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу неделя ще обхванат и източните райони. Ще духа умерен, в Източна България и временно силен вятър от юг, югозапад. Максимални температури между 12° и 17°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава.

Над планините ще има значителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м – сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа силен, по билата – до бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Източник: meteo.bg

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов