in

Бургазлийката Ина и нейната благородна кауза в помощ на онкоболните

Какво по-хубаво нещо от това да дариш надежда за живот на човек, борещ се с коварно заболяване.

Все повече жени отрязват дългите си коси за перуки за страдащи от рак хора, пише „Флагман.бг“.

Жестът връща усмивката в лицата на десетки онкоболни, които след тежките химиотерапии са се разделили с косата си – един от най-тежките периоди в живота на една жена.

Заради скъпото лечение повечето от тях нямат възможност да си купят перуки, които никак не са евтини. Именно с такава благородна кампания се захваща бургазлийката Ина Танева, с чиято помощ в рамките на 2 години са изработени цели 30 перуки.

Преди две години младата жена, която работи като маникюрист, научава за инициатива на перукерско студио „Крез“ във Варна. Ателието е на сдружение в помощ на онкоболни жени „Доверие 2010” и изработват перуките по поръчка на боледуващия.

Без да се замисля, бургазлийката отрязва дългата си коса и с това слага начало на своята кампания. Заразява с добротата си стотици жени само с един пост във фейсбук – снимка с новата си прическа. В нея като коментар обяснява, че целта й е не да се хвали, а да даде пример на тези, които така или иначе се подстригват, а кичурите отиват в коша, като може да служат за добра кауза.

В инициативата се включват стотици жени. Няма никакви изисквания колко дълга и каква ще е косата – всеки косъм влиза в употреба. Важното е тя да се запази на една или няколко опашки, за да не се разпръсне.

Най-младият дарител става Виктория, която отрязва косата си, когато е на 3 години. Малката бургазлийка се чувства много горда и щастлива от постъпката си, с която ще зарадва болно момиченце.

В кампанията най-възрастният участник пък е 80-годишна пенсионерка от Бургас. Тя е дарила чисто бели кичури, с които са изработени перука.

В рамките на две години Ина събира даренията и ги изпраща в перукерското студио. С изпратените коси са изработени цели 30 перуки. В момента поради лични ангажименти тя е прекратила кампанията, но призовава жените, които са готови да се сбогуват с дългите си кичури, да се обърнат към студио „Крез“, където инициативата продължава.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов