in

Пентагонът призна, че в продължение на години е разследвал сигнали за НЛО

Снимка: ALAMY

Министерството на отбраната на Съединените щати потвърди, че от 2007 до 2012 г. е съществувала програма, проучваща неизяснени феномени във въздуха.

Програмата за идентифициране на технологично развити аерокосмически заплахи е имала бюджет от 22 милиона долара годишно, като е имала за цел проучването на неидентифицирани летящи обекти, предаде ДПА, цитирайки информация на в. „Ню Йорк таймс“.

Според вестника създаването на програмата се дължи на сенатора от щата Невада Хари Рийд, бивш лидер на групата на Демократическата партия в горната камара на американския парламент.

По-голямата част от средствата по програмата са били превеждани на фирмата „Бигълоу аероспейс“, която се намира в щата Невада.

Предприятието, което и в момента работи с НАСА, не беше открито за коментар. По данни на в. „Ню Йорк таймс“ Луис Елисондо, ръководил програмата от основаването й, е заявил, че тя е продължила и след спирането на финансирането през 2012 година. Елисондо напусна Пентагона през октомври тази година.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов