in

17-годишно момиче преобърна живота на бездомник в Плевен

Снимка: bTV

Снимка: bTV

17-годишно момиче от Плевен само за няколко часа преобърна съдбата на бездомник.

Димитър, който от години скита по улиците на града, вече има подслон, храна и стотици приятели, съобщава „bTV“.

Една студена вечер Кристиана Симеонова вижда на пейката пред стоматологията мъж, увит в чували. Няколко минути по-късно момичето се връща при бездомника с торбичка храна и с готовност да чуе проблемите му.

Същата вечер дванайсетокласничката разказва за случая в социалната мрежа. До полунощ на молбата ѝ за помощ откликват десетки плевенчани. С общи усилия 65-годишният Димитър е настанен в хотел.

В ситуацията на чичо Митко, както благодетелите му го наричат, са десетки хора. Необходимо е обаче някой да ги забележи.

По заповед на кмета на община Плевен за периода 1 ноември – 31 март са подсигурени помещения за бездомни лица, които да бъдат настанени”, заяви Ирина Йорданова, главен експерт в отдел „Здравеопазване и социални дейности” в община Плевен.

До пролетта на топло, нахранен и обгрижен тук ще остане и Димитър.

И аз знам, и вярвам, че този човек заслужава и ще има, гарантирам от името на много хора в нашия град, едни незабравими празници не само сега, a и занапред”, категорична е Кристиана.

Помощта за Димитър не секва. Той вече е подстриган и с чисти дрехи. Лично кметът се е ангажирал да му намери работа. Човекът е благодарен на всички, но най-вече на Криси.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов