in

Две години затвор за притежание на наркотици за над 20 000лв.

Снимката е илюстративна

Наркопроизводител влиза в затвора за 2 години и 4 месеца след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Шумен.

39-годишният Венцеслав Чобанов от Варна ще търпи наказание лишаване от свобода за срок 2 години и 4 месеца при първоначален общ режим и ще плати глоба в размер на 5000 лева. Той се призна за виновен и по двете обвинения по член, по които Окръжната прокуратура в Шумен го е привлякла като обвиняем. Одобреното днес, 12 януари 2018 г. споразумение от Шуменския окръжен съд, не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага, съобщиха за Нова Варна от Апелативната прокуратура.

Чобанов произвел и държал с цел разпространение в собствена селскостопанска постройка край Нови пазар марихуана с тегло 249, 13 грама на стойност близо 1500 лева. Наркооранжерията му действала в периода от 20 декември 2016 до 21 септември 2017 г., когато деянието е разкрито.

Второто престъпление е за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа /марихуана/, като иззетото сухо количество марихуана от наркооранжерията му е 3,70 кг на стойност над 22 000 лева.

За всяко от двете престъпления му е наложено ефективно наказание, като общото наказание, което ще изтърпи, е най-тежкото, а именно 2 години и 4 месеца затвор и глоба в размер на 5000 лева.

С одобреното споразумение от осъдения се отнемат в полза на държавата множество веществени доказателства, които подлежат на унищожаване. Сред тях са апарати, сушилни, пръскачки и други предмети от наркооранжерията, подробно описани в споразумението на цели 108 позиции.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов