in

Китайче, което върви 4 км всеки ден до училище, трогна хиляди в социалните мрежи със замръзналата си коса

Снимка: People's Daily/Fu Heng

Съдбата на китайски ученик прикова вниманието на милиони хора след снимката на замръзналата му коса, която се разпространи в интернет.

Детето живее и учи в провинциaлен китайски район и върви пеша повече от час, изминавайки 4,5 километра, за да стигне до училище всеки ден, дори в студените зимни сутрини.

Момчето е леко облечено и е дошло на училище при минус 9 градуса, за да се яви на изпит в малкия град Шаотон, в китайската провинция Юнан.

Снимка: People’s Daily/Fu Heng

За момчето се знае, че е третокласник в основно училище в град Хинжи, окръг Лудян, и е от бедно семейство. Баща му работи в друг град, а майка му е изоставила семейството си. Момчето, което се казва Уонг Фуман, е на осем и според медиите живее в пръстена колиба с баба си и по-голямата си сестра.

Снимка: People’s Daily/Fu Heng

Директорът на училището казва, че домът на момчето е далеч и то върви повече от час до училище всеки ден. Класната стая в училището също няма отопление.

Директорът обяснява още, че срочните изпити са започнали, но температурите изведнъж паднали доста под нулата и в резултат на това косата и веждите на момчето били изцяло покрити със скреж, когато пристигнало на училище. Всичките му 16 съученици се развеселили при вида му, когато момчето влязло в класната стая. Но Уонг явно не се впечатлява от лошото време. Според директора момчето е много добър ученик с изявен талант в математиката.

Снимка:People’s Daily/Fu Heng

След като снимката на момчето стана популярна в интернет, много китайци бяха трогнати от желанието му да учи и изразиха възхищение от детето. Други коментираха, че в Китай имущественото разслоение е голямо и това е истинската гледка, която стои зад привидния китайски икономически просперитет.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/