in

Предлагат нова наредба за финансиране на младежки проекти във Варна

Кметът на Варна, Иван Портних, предлага приемането на нова наредба за условията и реда за финансово подпомагане на младежки проекти на неправителствени ораганизации (НПО) по програма „Младежки дейности“ на Общината. Това става ясно от публикувани документи на сайта на Общински съвет.

Целта на готвените промени е да се улеснят процедурите при кандидатстване, одобряване и финансиране на младежки проекти. Това може да се случи чрез въвеждане на електронна платформа за подаване на проектни предложения от НПО-тата по програма „Младежки дейности“. Новият способ ще пести технологично време и ресурс и ще повиши степента на прозрачност на процедурите при оценяване и финансиране на младежки проекти с публични средства.

„Въвеждането на електронната платформа е в синхрон с процеса на кандидатстване за финансиране на проекти по европейски и международни програми и новите тенденции за облекчаване на административните процедури“, заяви шефката на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова.

Приоритет на програма „Младежки дейности“- 2018 година е стимулиране на младите хора към инициатива, творчество и предприемачество.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов