in ,

Семейство развива бизнес с ръчно направени сапуни у нас (Снимки)

Кадър: Бнт

Млад предприемач вместо да остане да живее и работи в чужбина след завършването си, избира да започне бизнес с домашни сапуни в България.

Захари Вълчанов завършва с отличие „Бизнес администрация“ във Виена и магистратура в Англия. Получава предложение да работи в големи корпорации, но решава да се върне в България и да започне бизнес с правене на домашни сапуни, пише Бнт.

„Аз смятам, че България има възможност да реализация“.

Снимка: podmosta.bg/Димитър Панайотов

Захари и семейството му сами разработват бизнеса си от началото до края. Направата на един калъп отнема около час и половина, след което той отлежава месец. Използват естествени растителни и етерични масла за аромат, а не свинска мас. В химичния процес основна отговорност има майката на Захари.

Кадър: Бнт
Кадър: Бнт

Формулата на успеха е да вземеш опита и успешните практики от чужбина и да ги приложиш в бизнес сферата в България смята Захари.

„Всеки сапун има различна плътност. От едни и същи материали излизат различен брой парчета, които се продават на различна цена и всичко това трябва да се сметне много точно, за да не стане така, че да сме на загуба“.

Снимка: podmosta.bg/Димитър Панайотов

В момента Захари и семейството му провеждат и курсове за правене на сапун. А мечтата му е да превърне семейния бизнес в голяма козметична компания и да изнася продукцията си навън.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов