in ,

Напредват ремонтните дейности по бул. „Левски“ във Варна (Снимки/Видео)

Напредва изграждането на един от ключовите проекти във Варна – новият бул. „Левски“.

Напредват ремонтните дейности по един от най-важните проекти във Варна, а именно изграждането на бул. „Левски“. Ремонтите не са спирали дори и в лошото време.

Усилено се работи по участъка между бул. „Сливница“ и бул. „Владислав Варненчик“, както и по трасето под бившата частна автогара, видя репортер на Нова Варна.

Ремонтни дейности не се извършват все още по трасето от бул. „Цар Освободител“ до бул. „Сливница“.

Съборени са някои постройки на територията на стадион „Спартак“ и са разчистени няколко реда от самите седалки на стадиона. Около руините на стадиона се навъртаха роми, които събираха желязо от разрушените постройки.

Проектът предвижда разширяване с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти на булевард “Левски” – от ул. “Подвис” до ул. “Девня”.

С реализирането на тези инфраструктурни проекти трафикът, който в момента влиза от автомагистрала “Хемус” към центъра на града, вече ще бъде извеждан по бул. “Васил Левски, който ще минава под булевардите “Владислав Варненчик”, “Сливница”, “Цар Освободител”.

Ще се осигури и бърза връзка с крайезерния път. От друга страна, продължението на бул. “Сливница” до бул. “Атанас Москов” и оттам качването на АМ “Хемус” ще стане дублираща връзка на бул. “Владислав Варненчик”.

Преди около месец излезе и нова по-подробна визия на трасето. Тя изглежда по този начин:

Проектът предвижда по две рампи с ширина 6 метра, които ще играят ролята на обслужващи платна и между тях и основния булевард ще има подпорни стени. Бул. “Левски” ще минава транзитно, а малките улички ще се включват в обслужващите платна. На бул. “Вл. Варненчик” ще се изгради ново кръгово кръстовище, което ще е по-скоро елипса. Между него и бул. “Сливница” ще има две рампи за слизане и качване, ще има зони на преплитане, които ще са двустранни. Две рампи ще има и на бул. “Цар Освободител” за качване към ул. “Прилеп”, която минава на горно ниво над бул. “Левски”. Последна е връзката със старата част на булеварда, където щяло да има “турбо” кръгово кръстовище. Там решението също щяло да бъде с по две ленти за качване и слизане, което щяло тотално да реши проблема със задръстванията.

Предвидени са и пешеходни зони – до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „ Кап. Райчо“ и „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки. Това обеща преди време кметът на Варна.

Повече за ремонтните дейности по булеварда може да видите във видеото:

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов