in

Тази снимка трогна милиони хора по света (ВИДЕО)

Снимка: dailysabah.com

Драматичната снимка на 83-годишния Ali Meşe и неговата котка, които гледат как къщата им изгаря в провинцията Болу, Западна Турция, предизвика международен интерес след като беше споделена от CNN International и Инстаграм профила на Шоуто на Елън ДеДженерис.

Докато споделената от CNN снимка, направена от Агенция Анадола, събра 100 000 харесвания, популярното американско комедийно тоук шоу на Елън сподели кратък клип на инцидента, който се случи селото Ордулар.

С над 50 милиона абонати, трогващото видео на Meşe бе гледано над 10 милиона пъти.

Любовта е всичко. Когато неговата къща изгоря до основи, той се убеди, че е спасил най-голямото си съкровище.

Междувременно Mudurnu Social Assistance and Solidarity започнаха да строят нова къща за семейството на мъжа, в която кампание се включва и правителството.

Meşe, каза, че е благодарен на предложената му помощ на Турция и извън страната. Той добави, че е получил стотици обаждания от инцидента насам.

Снимка: dailysabah.com

83-годишният мъж инцидентно е започнал пожара опитвайки се да запали отоплителната си печка с газ. Това довело до експлозия във всекидневната стая, откъдето и цялата къща в последствие е изгоряла до основи.

Съседите, които забелязали веднага пожара информирали пожарникарите, успяли да спасят мъжа, жена му, сина му и котката им навреме.

Шокираният собственик на къщата е забелязан да прегръща уплашената котка на име „Sarıkız“ (русо момиче).

Снимка: dailysabah.com

Източник: dailysabah.com

Превод и редакция: “Нова Варна”

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов