in

Варненският общински съвет гласува против референдума за Морската градина (Снимки)

Снимка: Нова Варна

Общинският съвет във Варна, който проведе извънредно заседание в Пленарна зала, отхвърли референдума за Морската градина.

37 гласа „За“, само 1 „Против“, 2 „Въздържал се“ и 11 „Отсъствали“, предаде репортер на Нова Варна.

Снимка: Нова Варна

Не беше одобрено искането за допитване по два въпроса: „Да достига ли паркът „Морска градина“ до морето, като включва изцяло крайбрежната зона от ската до морския бряг?“ и „Да бъде ли крайбрежната зона на град Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, но без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?“.

В препълнената зала, част от гражданите поискаха да се припомнят мотивите за този референдум, като 24 се въздържаха и искането беше отхвърлено.

Снимка: Нова Варна

На сесията присъстваха кметът, неговите заместници, районните кметове. В зала „Пленарна“ имаше представители и на инициативния комитет за референдума, на туристическия бранш, както и много граждани.

На заседание в Юнашкия салон, според варненските общински съветници референдумът за Морската градина ще е незаконосъобразен. Подробности може да научите тук. 

От 2013 г. насам се водят дебати по темата за застрояването в Морската градина във Варна.

Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ оповестиха, че валидните подписи са 14 854, които са недостатъчни с 331, за да стане референдума задължителен.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов