in

Затвор за бургазлия, който разби и ограби такси

Наказаниe от 2 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ получи 45-годишният Гроздан Б. от Бургас, подсъдим за извършване на кражба в условието на опасен рецидив.

Той е подсъдим за това, че на 21 юли 2016 г. в гр.Бургас, от паркиран на пътното платно лек автомобил марка “Дачия“, в условията на опасен рецидив, чрез счупване на малкото триъгълно стъкло на задна лява врата, отнел от владението на жена чужди движими вещи, собственост на пострадалата, а именно: таблет на стойност 140 лв. и сумата от 70 лв., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор, съобщиха за Нова Варна.

Подсъдимият, който е осъждан, имал финансови затруднения и затова решил да извърши престъпление. На горепосочената дата, в тъмната част от денонощието излязъл от дома си с намерение да извърши противоправно деяние. Видял автомобила, който бил таксиметров. Счупил предното стъкло и проникнал в него, като задигнал намиращите се в него таблет и пари. Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие от Районен съд – Бургас. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов