in

Спасиха премръзнало куче, завързано за билборд на ул. Девня във Варна

Колкото и да си верен на стопанина си и да изпълняваш всичките му желания и прищевки, дори с цената на живота си, винаги може да се озовеш вързан за билборд на пътя.

Неро е младо момче на не повече от 2-3 годинки, което беше намерено в критично състояние, кожа и кости и в хипотермия вързан за билборд на улица Девня във Варна.

Има множество белези по цялото тяло, което съвсем ясно говори за какво е бил ползван той. Дали не е оправдал очакванията на „стопаните“ си и е трябвало да бъде наказан, или са решили че не си струва да полагат грижи за него, няма как да знаем. Но нито едно живо същество не заслужава да бъде изхвърлено като боклук на улицата. Нещо повече – да бъде обречено на бавна и мъчителна смърт, вързано за билборд в критично състояние.

Неро е отведен в клиника, обезпаразитен е и са му направени пълни изследвания. За съжаление състоянието му е по-тежко, отколкото очаквахме. Неро е с положителен тест за Анаплазма, силно дехидратиран, хипотермичен и анемичен. Показателите му са граничещи с живота са едва 37 Хемоглобин, само 5 тромбоцита и едва 1 еритроцит. За сметка на това обаче високите левкоцити говорят за силно възпаление или инфекция. Неро се лекува и се бори като истинско смело момче.

Той има страхотен апетит и няма да се предаде лесно. Въпреки това все още не е сигурно дали няма да се наложи да търсим кръводарител за това Смело Момче. Това ще стане ясно след 1-2 дни, в зависимост от реакцията му на всички медикаменти, антибиотици и подсилващи препарати.

Стискайте му палци! И помагайте, ако можете. Неро има нужда от Вашата помощ точно Сега!Може да помагате по сметката на организацията, по Еконт или чрез СМС. Или дори само като споделите неговата история. Всяка помощ е важна, без значение колко е малка тя. Ако Неро успее да се пребори, за него ще търсим най-Истинския Човек, защото той заслужава цялата Любов на света, след всичко преживяно!“

Това споделиха на своята фейсбук страница от Анимал Хоуп Варна.

Разбира се Неро е едно от многото животинчета, които се нуждаят от помощ. Но самият начин, по който са го оставили завързан за билборд в това студено време, е ужасяващ.

Нека има добри сърца, които да помагат с каквото могат. Не всеки има възможност да си осинови животно, но всеки от нас може да помогне и по други начини.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов