in

Швейцарец и великобританец продават чист планински въздух (Видео)

Швейцарският предприемач Морис Кренман от Цюрих редовно посещава планините около курорта „Давос“, където събира до 70 000 литра чист въздух за продан, пише в.“Дейли мейл“, цитиран от БТА.

„Swissbreeze“, компанията на 25-годишния бизнесмен, филтрира събрания материал и го пълни в 8-литрови аерозолни флакони. Те се продават за 25 долара и стигат за 120 вдишвания.

„Нашият швейцарски продукт ще повиши вашето настроение, ще проясни разума ви и ще ви накара да почувствате лек швейцарски полъх, където и да се намирате. Ние продаваме възприятия, а не обикновен продукт!„, се казва в рекламата на артикула.

Във Великобритания, пък, местен фермер Лео де Ватс започва да продава пресен селски въздух на китайци. Както пише The Independent , въздухът от планинските върхове Англия се продава за 80 паунда (около $ 116) за един буркан. Според бизнесмена, особено активни купувачи са британските жители на замърсените Пекин и Шанхай, където богатият елит е готов да плати солидна сума за няколко вдишвания.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов