in

Грипът отне живота на 37 деца в САЩ

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

По последни данни общо 37 са децата жертви на грипната епидемия в САЩ, която вече трета седмица се разпространява из цялата страна. Това съобщин ръководителят на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията Бренда Фицджералд, цитирана от БГНЕС.

От думите й става ясно, че до края на зимния сезон се очаква броят на децата, починали от грипа, дори да се удвои. Свързаните с него заболявания пък се смята, че ще отнемат живота на повече от 50 хил. души.

Фицджералд отбеляза, че настоящата епидемия е сравнима с тази от есенно-зимния период през 2014-2015 година. Тогава симптомите на грипа са се проявили при 34 млн. души, 710 от които са били хоспитализирани, а други 56 хил. са починали.

Настоящата ситуация накара лекарите от всички американски щати да напомнят отново на родителите колко важна е противогрипната ваксинация – особено при малки деца и възрастни хора.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов