in

Над 100 човека в екстремно състезание по оцеляване край Варна

Снимка: Фейсбук

Повече от 100 души, сред които 18 жени, ще участват в едно от най-екстремните състезания по оцеляване, организирани някога в България.

BrutusRun се провежда днес в горите край варненското село Доброглед и района на Аксаковска панорама, съобщава kmeta.bg.

Участниците, разпределени в 31 отбора по трима състезатели, ще трябва да издържат маратонско бягане на дистанция 42 км в сняг и кал в пресечена местност и да покажат издръжливост и умения в скално катерене, сечене на дърво, носене на тежести, копаене и пренасяне на замръзнала пръст.

Сред предизвикателствата, които ги очакват по трасето, са ориентиране и търсене на скрити предмети в гората, стрелба с лък, решаване на интелектуални задачи, а за да им е още по-тежко, съотборниците ще бъдат завързани един за друг с 5-метрово въже.

Състезанието се провежда за трета поредна година, но за разлика от предишните издания отборите ще бъдат с по трима, а не с по двама участници. За по-неподготвените има и по-лека версия, която включва само част от предизвикателствата, а трасето, което трябва да пробягат, е 20 км.

Победителите ще станат ясни в късния следобед.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов