Категории: Варна

Обир като по филмите във Варна

Реклама

Рецидивист заплаши с нож момиче при поредния грабеж.

33-годишният Виктор П. от Търговище е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж, представляващ опасен рецидив. Мъжът е употребил сила и заплашване, за да запази отнетите вещи на стойност близо 1500 лева. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния. Това съобщиха за Нова Варна от Апелативната прокуратура.

На 6-ти юни м.г., само половин година след излизането му от варненския затвор, 33-годишният мъж проникнал в жилище в приземния етаж на кооперация, наето от две момичета. Разходил се в стаите и решил да извърши кражба на намерения лаптоп, мобилен телефон, скъпа сребърна гривна, мъжки часовник и дори пепелник, чиято стойност е 1460 лева.

Докато приготвял вещите, които възнамерявал да присвои противозаконно, Виктор бил заварен на местопрестъплението. Свидетелката се прибрала от работа около 23:30 часа и забелязала разхвърляните вещи в спалнята. Чула и подозрителен шум от отваряне на врата. В този момент видяла, че в жилището има непознат мъж, който изсипвал съдържанието на дамската и’ чанта и прибирал мобилния и’ телефон и 10 лева. Виктор държал нож в ръката си и одеяло, което скривало лицето му.

Изплашена, тя избягала в кухнята и се опитала да притисне вратата, за да не влезе подсъдимият. Извикала за помощ, като викът и’ бил чут от преминаващата хазяйка. По заповед на Виктор, момичето трябвало да се завие с одеялото и да не позволи на хазяйката си да влезе, като заяви, че това е приятелят и’.

Подсъдимият приготвил чанта с откраднатите вещи, сред които и две дебитни карти, и излязъл през прозореца, от който проникнал в жилището. Бягството му било забелязано от съседи. Докато тичал, от джоба на 33-годишния мъж изпаднал откраднатия часовник.

На следващия ден Виктор продал лаптопа, мобилния телефон и скъпата сребърна гривна, а пепелникът и банковите карти изхвърлил в шахта.

Изготвената по делото съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия установила, че Виктор П. страда от синдрома на наркотичната зависимост към хероин. Справката за съдимост показала богато съдебно минало с многократни и ефективни присъди за кражби, извършени при условията на опасен рецидив.

Предстои делото срещу 33-годишния опасен рецидивист да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор

В отговор на кризата в отношенията между Атина и Скопие, лидерът на гръцката националистическа партия…

преди 9 часа

Нова идея на хоризонта: Ще пътуват ли безплатно в градския транспорт на Варна всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания?

Във Варна общински съветници са дали предложение всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания…

преди 10 часа

Извънредно: Атентат срещу премиера на Словакия

Стана ясно, че премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и ранен. Имало е…

преди 10 часа

Изумително: Учени откриха гигантска газова планета, пухкава и лека като захарен памук

Астрономи откриха нова газова планета. Тя е по-голяма от Юпитер и изненадващо пухкава и лека…

преди 10 часа

Осъдиха мъж във Варна, откраднал чужда кола и хукнал към Аспаруховия мост

38-годишен е бил осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана. Това…

преди 11 часа

Извършени ли са строителни измами на територията на област Варна?

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна се провежда разследване за извършени строителни измами, ощетили…

преди 11 часа