in ,

Варненска студентка грабна национална награда по Pole Dance (Снимки/Видео)

Pole Dance, един нашумял напоследък спорт, който на пръв поглед за повечето хора изглежда като просто един еротичен танц на пилон, всъщност крие зад себе си истински спортен дух, усилени тренировки и много художествена красота.

„За мен Pole Dance е хоби, спорт, изкуство и най-голямата ми страст!„, разказа в интервю за Нова Варна Силвия Димитрова, победителката в категория полу-професионалисти в първото по рода си състезание Pole Art Bulgaria.

Силвия Димитрова е на 22г., родом от старопрестолния град Велико Търново. Днес, тя е възпитаничка на Икономически университет-Варна, живее, учи и работи във Варна, като освен това успява да тренира и практикува своята най-голяма страст – Pole Dance.

Кога започна Вашето увлечение към Pole Dance и какво беше нещото, което Ви подтикна да започнете?

„Започнах да тренирам Pole Dance преди около 3 години, когато разбрах, че във Велико Търново има зала с пилони и това всъщност е спорт. Веднага отидох да се пробвам и се влюбих в този красив и труден спорт.“, разказва Силвия.

И така от този момент нататък, Pole Dance за Силвия се превръща в начин на живот и основна двигателна сила във всичко останало, което прави. В момента тренировките й се провеждат буквално навсякъде: когато през повечето време е във Варна, тя тренира във Варна, когато се прибере в родния си град, дори и за кратко, продължава с тренировките и там. Дори има свой собствен пилон в стаята си.

Имате ли си приятел и какво мисли той за всичко това? Голяма част от мъжете биха ревнували половинките си при един най-обикновен танц в дискотека, а какво остава за танц с еротични елементи пред толкова голяма аудитория?

„Да, имам си приятел и той ме подкрепя във всичко, както и в Pole Dance-а. Разбира ме и приема това, с което се занимавам, защото знае, че това е моята втора любов .. след него, разбира се.„, отговаря победителката в Pole Art Bulgaria.

Първата победа на Силвия в състезание по Pole Dance е още през 2015 г. , когато тя грабва 1-вото място в категория „аматьори“ в София. Две години по-късно, Силвия отново печели 1-вото място, само че този път в категорията „полу-професионалисти“.

Състезанието Pole Art Bulgaria е първото по рода си национално състезание, провело се в края на 2017г. В него са взели участие момичета от цялата страна, одобрени след предварителен кастинг и разпределени в три категории: „аматьори“, „полу-професионалисти“ и „професионалисти“. В категорията на Силвия са се съревновавали общо 15 момичета.

Конкуренцията беше, меко казано голяма. Имаше много добри момичета с интересни концепции и всяка от нас имаше желанието да спечели.„, споделя Силвия.

Но очевидно първото място грабнахте Вие. Колко време Ви отне да се подготвите преди състезанието? Кой се погрижи за хореографията, грима, тоалета и като цяло Вашата визия?

Решението да участвам в състезанието взех едва месец преди то да се проведе. До последно се колебаех, дали ще се справя, тъй като трябваше да съчетая учене, работа, тренировки и участия, и трудно намирах време да тренирам. Но явно, месец усилени тренировки са били достатъчни.

Основната част от хореографията е лично моя, но голяма помощ ми оказа треньорката Биляна Славова от Велико Търново, а за подготовката ми помогна треньорката Христина Статева от Варна. Гримът ми беше дело на професионалистката Илияна Кръстева, а за костюмът ми се погрижи Даниела Георгиева.“, разказа Силвия.

Какви са Вашите цели занапред? Може би 1-во място в категорията за професионалисти?

Целите ми занапред са да ставам все по-добра и да спечеля първо място и в следващото състезание у нас, а защо не и на международно ниво.

Екипът на Нова Варна пожелава много професионални и лични успехи на Силвия през новата година и благодари за вълнуващото интервю, споделено специално за нашите читатели.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов