in ,

Котешка надпревара за най-смелите пухкави спортисти организират в САЩ (Видеа)

Кадър: YouTube

Кадър: Youtube

За пета поредна година в САЩ телевизия „Холмарк” организира „Котешка купа”, където уменията си на 4-ти февруари ще мерят на най-смелите пухкави спортисти.

Това не е просто игра – мъркащите атлети трябва да използват различни съоражения, за да донесат слава и почести на отбора си. Сред тях са трудни за балансиране люлки, фитнес топки, както и специалната пързалка „котешки наклон”, която рязко може да промени хода на състезанието. Явно малките пухкави топки изпълняват успешно тайната си мисия, след като печелят сърцата на всички зрители.

Всеки мяу-атлет има позиция. Този очарователен играч на име Чили, например, е куотъркат (куотърбек), предаде bTV.

Обаче, както любителите на тези създания знаят, котките са бунтари. Затова и често своеволно се търкалят по терена, вместо да спазват правилата. Пухкавият футбол спокойно може да се конкурира с човешкия – зрелищни и изненадващи нападения, невероятни скокове и гладиаторски боричкания.

Неофициалната дисциплина се оказва „Не ме занимавай с глупости”– за състезатели, които не са особено заинтересовани от играта.
Пропагандата не спира дотам. „Котешка купа”, освен най-известното спортно събитие с котки, е и отчасти кампания за осиновяване на домашни любимци. Тази година турнирът включва четириноги участници, спасени от скорошните бедствия в САЩ, но останали без стопани. Наградата за най-добрия от тях ще бъде трофей и нов дом, в който да се прибере.

Оказва се, че хищническата им тактика работи, защото много от зрителите, които гледат на живо, се прибират с мяукащ медалист под ръка. Това дава на турнира още едно предимство пред Олимпийските игри, които не предоставят възможност на публиката да си вземе атлет за вкъщи.

Неподправени са и мотивационните им послания.

Ако тренираш усилено, не само ще си силен, но и трудно победим.” Така че не се изненадвайте, ако следващият ви фитнес инструктор е с остри нокти и мустаци, а пригответе консервите с риба, защото те идват. А тези от вас, за които това е сбъдната мечта, могат да видят всички мъркащи атлети на страницата на канала и да гледат на живо интензивната им подготовка, включваща много катерене, драскане и борба със зъби и нокти – буквално.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов