in

Ли Чинг Юн – китаецът, живял цели 256 години и неговата история

Ли Чинг Юн е известен като най-дълго живелия човек на планетата, достигнал 256 години. Ето невероятната история на живота му:

Ли бил роден в китайската провинция Съчуан.

Още от младежка възраст Ли започнал активно да се занимава с билкарство – поприще, на което посветил целия си съзнателен живот. Според легендите той знаел много за билките и обикалял тибетските планини, за да ги бере и разпространява.

Освен вещ билкар, той бил учител по бойни изкуства и тактически съветник. Китаецът изучавал различни методи за постигане на дълголетие и ги следвал стриктно. Храната му се състояла предимно от билки и плодове.

Една от тайните на неговото дълголетие била медитацията. Едновременно с това той практикувал и холистични техники за дишане.

Смята се, че Ли е роден през 1677 година и починал на 256-годишна възраст. Удивителната история на живота му става известна след публикуване на статия за него във вестник The New York Times.

Той дори получил поздравление от китайското правителство за неговия 150-годишен юбилей. Когато го питали за тайната на неговото дълголетие, той казвал, че „държи ума и мислите си в покой, стои спокойно като костенурка, движи се като гълъб и спи като куче“.

Скептиците не вярват, че китаецът е доживял до тази възраст, тъй като няма писмени данни и документи за дългия му живот. Други обаче смятат, че това е човекът, живял най-дълго на планетата.

Официалният световен рекорд по дълголетие принадлежи на Жана Луиза Калман. Тя живяла 122 години и 164 дни

Източник: Darik

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов