in

645 болни са регистрирани за предходната седмица във Варна

За периода 26.01.2018 г. – 01.02.2018 г. регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.

Регистрирани са 35 случая на чревни инфекции срещу 22 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 28 ентероколита, 1
колиентерит и 6 ротавирусни ентерита, съобщиха от РЗИ-Варна за Нова Варна

От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 100 лица срещу: 58 за предходната седмица, представени от: 74 случая на варицела и 26 случая на скарлатина.

Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 603 болни срещу 645 за предходната седмица /по данни, предоставени ни от сентинелните практики/. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина” са постъпили за лечение 28 лица. С усложнения от ОРЗ са 42 лица – 28 бронхита и 14 пневмонии.

След обявяването на грипна епидемия в община Варна и Област Варна  комисията съветва за прилагането на следните противоепидемични мерки до 6. 02:

Стриктно да се провежда сутрешно медицинско наблюдение за недопускане на заболели деца в детските заведения.

Да се спазва строг противоепидемичен режим.

Да се избягва събиране на групи и провеждане на общи мероприятия в детските заведения.

Често проветряване.

Прекратяване на плановия прием в лечебните заведения, работата на женските и детски консултации и свижданията с лежащо болни пациенти.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов