in

6 години от трагедията в село Бисер

Снимка: Архив/harmanlibg.com

Снимка: Архив/harmanlibg.com

6 години след наводнението в село Бисер, отнело живота на десет души, хората няма да отбележат годишнината с курбан.

Причината, че никой в населеното място не иска да си спомня за ужаса от 6 февруари 2012 година. Повечето от пострадалите при бедствието все още чакат справедливост. Голяма част от делата ще се гледат през март, пише Бнт.

Един от загиналите е бащата на Тодор Тодоров. Вече 6 години мъжът чака възмездие. Казва, че бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова, на която бяха повдигнати обвинения, няма никаква вина. Категоричен е, че виновникът е друг, затова съди Община Харманли. Делото трябваше вече да е минало, но е отложено за март тази година.

Тодор Тодоров, жител на с. Бисер:

„Когото и да питате, който е бил на моста по време на наводнението всякой може да каже кой е главният виновник. Защото и да се е скъсал язовирът, те са имали време от скъсването от ударната вълна е изчислено, че водата може да стигне за 2:15 ч. Достатъчно време хората да се евакуират“.

34 нови къщи бяха построни за пострадалите от потопа в Бисер, а повече от 20 семейтва все още чакат.

И все пак справедливост след потопа в Бисер дочакаха 2 семейства, загубили роднини при бедствието. Софийският градски съд е постановил те да получат общо 570 хил. лв. обезщетения от Община Харманли. Има заведени още около 30 дела за имуществени и неимуществени вреди.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов