in

Мъж загина след взрив на газова бутилка, близките му са във варненска болница

67-годишният мъж е загинал, жената и детето са откарани в Клиниката по изгаряния във Варна.

Мъж е загинал в пожар, предизвикана от газова бутилка в Омуртаг, съобщиха от ОДМВР – Търговище за Нова Варна.

При пожара са пострадали съпругата и внучката на мъжа, и двете са откарани в Клиниката по изгаряния на Военноморската болница във Варна.

Сигналът за пожар е получен през тел. 112 в 8.32 сутринта. Информацията до дежурната част на МВР в Търговище била, че гори горен етаж на къща на ул. „Вардар“ в Омуртаг. Първоначалните данни били за изтичане на газ от газова бутилка. На място били изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ“.

По време на спасителната акция се оказало, че на място е загинал 67-годишният собственик на имота. 61-годишната му съпруга и 10-годишната им внучка били с изгаряния и били откарани до МБАЛ – Търговище, а оттам транспортирани за Военноморската болница във Варна.

От полицията обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство в Окръжния следствен отдел. През деня експерти извършваха оглед на местопроизшествието заедно със следователи.

От ОДМВР добавиха, че досъдебното производство е образувано по чл. 123 ал. 2 от НК за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност от лице, което няма право да я извършва.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов