in

Стотици почетоха паметта на Капитан Петко Войвода във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Нова Варна

Стотици варненци се събраха на Централните гробища във Варна за да отбележат 118-годишнината от кончината от големия българин и революционер Капитан Петко Войвода, предаде репортер на Нова Варна.

Снимка: Нова Варна

Официалната церемония беше уважена от кмета на Варна – Иван Портних, представители на Областна администрация, районни кметове, общински съветници, представители на политически партии, неправителствени организации, както и членове на рокерската общност в града и много патриотично настроени граждани.

Снимка: Нова Варна

Паметта на Войводата беше почетена с отслужване на заупокойна молитва от представителите на Варненската и Великопреславска митрополия, както и с военен ритуал и едноминутно мълчание от всички присъстващи.

Снимка: Нова Варна

Венци и цветя бяха поднесени от представители на всички присъстващи институции и организации, както и от традиционните организатори на събитието от Трайкийско дружество „Капитан Петко Войвода“.

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

Колорит на събитието предаде присъствието на граждани, облечени в традиционни за освободително ни движение носии, както и гайдари, които изпълниха песента за Капитан Петко Войвода от едноименния филм.

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов