in

Стана ясно какво е причинило червената течност във Варна

Вчера ви информирахме за червена течност като река на бул. „Владислав Варненчик“.

Извършена е проверка от РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“, представители на „ВиК Варна“ ООД и общината. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ – Варна.

Извършен е оглед на дъждовната канализация и на производствена база за парфюми и тоалетни продукти, в която се извършва печат с багрила на водна основа.

При проверката е установено, че отпадъчните води от миялните помещения на базата се извеждат в две точки, но не е ясно къде са заустени. Не са представени документи, удостоверяващи мястото на отвеждане на отпадъчните води.

На управителя на дружеството стопанисващо базата “Балев корпорейшън“ ЕООД е дадено предписание. Той трябва в срок до 28 февруари да представи в РИОСВ – Варна проектите по ”ВиК”.

На кмета на Община Варна е дадено предписание да извърши обследване на дъждовната канализация за нерегламентирани включвания на отпадъчни води.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов