in

„Хидрострой“ се извини на варненци за спирането на тока и водата

„Хидрострой“ АД излезе със съобщение във връзка с разпространената информация, че „хиляди абонати на ВиК остават без вода заради ремонта на бул.“Левски“ и от многото сигнали на граждани до тях.

Ето какво уточняват от фирмата-изпълнител:

„Много от наличните подземни проводи и комуникации (в т.ч. за водоснабдяване и канализация, електропроводи, телекомуникации и др.) за съжаление липсват в предоставената ни и одобрена от компетентните органи проектна документация, тъй като голяма част от трасето се изгражда на терени след проведени отчуждителни процедури и респективно съборени съществуващи постройки, а подземните комуникации, които са ги захранвали не са отразявани в плановете. Отчитайки тези факти и пропуски в предоставената ни проектна документация, се отнасяме с необходимото внимание при изпълнение на изкопните и другите строителни дейности, но въпреки това има случаи на засегнати кабели и проводи, тъй като за тях няма налична информация и по-скоро на обстоятелство, които трудно може някой да предвиди.
С грижата на добър изпълнител на възложените ни работи, правим всичко, за да се съобразяваме с указанията на експлоатационните дружества и информацията, която имаме от тях за подземните комуникации. За съжаление очакваме подобни неприятни „изненади“ по цялото протежение на бул. „Левски“, които в хода на изпълнението неизбежно ще създават проблеми както на гражданите, живущи в района, така и на нас – като фирма изпълнител на обекта. Може би не е тук мястото, но трябва да уточним, че ние също търпим загуби от тях и по-лошото е, че тези аварии възпрепятстват значително нормалния ход и технологичната последователност на дейностите в изключително кратките срокове, поставени от Възложителя.

Като друга причина за планирано спиране на водоснабдяването можем да посочим това, че при изграждането на новото трасе на булеварда и обслужващите платна са предвидени редица реконструкции и подмяна на съществуващи водопреносни мрежи. При извършване на превключването от старите към новите проводи е неизбежно временното спиране на водата в определени зони, съгласно съгласуван с оператора график, за което за засегнатите райони се подава предварителна информация от „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ЕООД.

Извиняваме се искрено за причинените неудобства на засегнатите граждани по независими от нас обстоятелства, които ще трябва заедно да изтърпим за реализацията на този изключително важен за града ни проект.“

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов