in

Всеки месец си отива по едно българско село, заяви Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за радикална промяна в държавната политика към малките общини.

Всеки месец си отива по едно българско село, заяви Йотова в село Делчево, където участва в ритуал по зарязване на лозята, предаде БНР.

Илияна Йотова, която за първи път участва в традиционния двудневен празник на виното сподели, че е очарована от красивата природа на Делчево и от факта, че в едно планинско село има толкова лозя.

Тя обаче не подмина и болезнената тема за обезлюдяването, за напускането на младите хора и за неефективното насочване на националния и европейски ресурс у нас: Хората в селата в България са най застрашени от цяла Европа от социално изключване.

Почти всеки месец затваря по едно българско село. Държавата, политиците и институциите са в огромен дълг към българските села. Държавната помощ за малките общини, за селата трябва да бъде национална политика, каза Йотова.

Тази година е решаваща, защото се прави европейски бюджет за следващите пет години. Планът „Юнкер“ е за богатите държави, за големите компании, за големите инфраструктурни проекти. Ако се заложи само на такива средства, ние ще страдаме много и ударът ще бъде най-вече върху българските общини, заяви Илияна Йотова.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов